Verktyget du behöver när du livestreamar

Nuförtiden är det väldigt populärt med livestreaming. Du kanske streamar live på din youtube-kanal eller har massa följare på Twitch? I flera år har folk streamat film på nätet, men på senare år har livestreaming blivit populärt bland människor som har egna shower på videoplattformar som Twitch och Youtube. Livestreaming används även av stora företag inom alla branscher, vare sig det handlar om sportstreaming som Unibet Live , eller nyhets-och nöjesprogram som CBS och Vice. Och ingen har väl missat att livestreaming är blivit vanligt förekommande på sociala medier?

Sysslar du med livestreaming vet du att du inte har samma möjligheter att redigera ditt material efter att du spelat in det som i vanlig videoproduktion. Och därför kräver den här typen av arbete andra sorters verktyg.

Så redigerar du video när du livestreamar

Som tur är finns det massa specialanpassade program som låter dig redigera ditt material medan du streamar. Och i den här artikeln tar vi en titt på en av de bästa mjukvarorna som finns på marknaden just nu.

Skaffa Viemos Studio 5

Vimeos Studio 5 är ett riktigt kraftpaket när det kommer till livestreaming. Den här programvaran har ett läckert och väldigt intuitivt användargränssnitt som gör det enkelt för dig att hålla kolla på vad du streamar. Du kan koppla in flera olika bildkällor och enkelt växla mellan dem.

Till vänster på skärmen kan du se en förhandsvisning av dina videokällor innan du lägger upp dem live. Och på högra sidan av din skärm ser du det du faktiskt streamar. Strax undertill ser du nalla bildkällor du har, och programmet har en inbyggd audiomixer som låter dig justera ljud live och lägga till effekter.

Skapa din egen grafik

Studio 5 har en speciell graphics-tab och det är här det börjar bli riktigt intressant. Här kan du nämligen skapa loggor och annan grafik som du sedan lägger ovanpå ditt videomaterial. Och i realtid dessutom! Här kan du även spara särskilda segment från din livestream, eller förinspelat material, som du vill klippa in under din streamingsession.

När du känner att du har allt på plats är det dags att gå live såklart. Och Studio 5 kunde knappast ha gjort det enklare. Du streamar ditt material i fyra enkla steg. Du börjar med att logga in på ditt streamingkonto och ge din stream en titel. Sedan är det bara att välja i vilken kvalitet du vill streama och gå live.

Ett utmärkt val

Studio 5 är ett utmärkt val för dig som vill börja med livestreaming. Programmet är kompatibelt med alla stora videoplattformar, och Vimeo har precis uppdaterat programvaran med Simple Mode – ett nedskalat användargränssnitt som gör det busenkelt för nybörjare att komma igång. Har du sysslat med streaming ett tag kan du använda den fullfjädrade version istället och dra nytta av det här programmets fulla potential.